Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ GOODY'S Λ.ΠΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ


Μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων, των δυο παράνομα και καταχρηστικά απολυμένων συναδέλφων στα GOODY΄ S Λ. Πύργου (Γ. Τσουκαλά και Π. Κατσιγιάννη) και της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο αγώνας κέρδισε! Η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατάφερε ύστερα από έναν σκληρό αγώνα να αναγκάσει την εργοδοσία σε υποχώρηση και να κερδίσει τα εξής:
Ø  Επαναπρόσληψη του Γ. Τσουκαλά σε κατάστημα EVEREST της μητρικής εταιρίας   με τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε ο συνάδελφος στα GOODY'S  Λ. Πύργου
Ø  Επαναπρόσληψη της Π. Κατσιγιάννη στο κατάστημα των GOODY'S (Τσιμισκή με Βενιζέλου των ίδιων εργοδοτών), τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε η συναδέλφισσα στα GOODY'S  Λ. Πύργου
Ø  Μισθούς για όσο χρονικό διάστημα η Π. Κατσιγιάννη ήταν εκτός εργασίας καθώς και αποζημίωση του Γ. Τσουκαλά που φτάνουν τα 7.350 ευρώ
Ø  Απόσυρση όλων των μηνύσεων και αγωγών και πληρωμή των δικαστικών εξόδων των συναδέλφων.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε
      Σε μια εποχή που η Χούντα Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. προσπαθεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους, που οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και η Νέα Δανειακή Σύμβαση επιβάλλει κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης 480 ευρώ και καταργεί  τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας ο αγώνας τον εργαζομένων στα GOODY'S δικαιώθηκε.  
ñ    Επιβλήθηκε  σε μια σκληρή εργοδοσία να επαναπροσλάβει δυο εργαζόμενους που αντιστάθηκαν στα σχέδια της και μάλιστα να μην γίνει καμία αλλαγή στην σύμβαση εργασίας τους.
ñ    Να επεκταθεί ο αγώνας και σε άλλα καταστήματα του κλάδου  βοηθώντας να κινητοποιηθούν οι συνάδελφοι στα καταστήματα στο Χατζή.
   Η επιτροπή αλληλεγγύης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν, με κάθε τρόπο (πολιτικό, οικονομικό και κυρίως πρακτικό- έγιναν πάνω από 70 παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα των GOODY'S) όλο αυτό το διάστημα για την  επιτυχή έκβαση του αγώνα και θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της σε όλους τους εργατικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη (Χατζής, Χαλυβουργία, φροντιστήρια Μπαχαράκη, Άλτερ κτλ).
Ο αγώνας συνεχίζεται μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις συνελεύσεις πλατειών και γειτονιών μέχρι να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΕΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Σας καλούμε όλους στο ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα των εργαζομένων στα GOODY'S Λ. Πύργου και των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή.
ΚΥΡΙΑΚΗ  5/2  ΩΡΑ  9:00 ++  ΣΤΟ  ΣΤΕΚΙ  ΙΣΚΡΑ  (ΑΜΥΝΤΑ  12)